loader
Hand Horeca

Vraag en antwoord

Hoe werkt een combisteamer?

Een combisteamer is een professionele oven die gebruikt wordt om voedsel te bereiden door middel van stoom. Het apparaat heeft twee belangrijke onderdelen: een stoomgenerator en een stoomkamer. De stoomgenerator verwarmt water tot het kookpunt en produceert stoom die vervolgens naar de stoomkamer wordt geleid. In de stoomkamer worden de voedselproducten geplaatst en worden ze gekookt door de stoom die rondom hen circuleert.
 

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat hard water onthard door het te behandelen met natriumionen. Hard water bevat hoge concentraties kalk- en magnesiumionen, wat kan leiden tot kalkaanslag in leidingen en huishoudelijke apparaten. Door het water te ontharden, worden deze ionen vervangen door natriumionen, waardoor het water zacht wordt en niet langer kalkaanslag kan veroorzaken.
 

Wat is een Lyonnaiserpan?

Een lyonnaiserpan is een veel gebruikte pan in de horecakeuken. De naam komt van het Franse woord "lyonnaise", wat verwijst naar de stad Lyon in Frankrijk, waar deze pannen oorspronkelijk vandaan komen. Deze pannen zijn doorgaans gemaakt van gietijzer en hebben twee hoge zijkanten en een platte bodem, waardoor ze ideaal zijn voor het bereiden van gerechten die veel saus bevatten, zoals stews en braises.

Wat is een terrinevorm?

Een terrinevorm is een ovenvaste vorm die wordt gebruikt om gerechten in te maken en te serveren. De naam komt van het Franse woord "terrine", wat verwijst naar een soort gerecht dat wordt gemaakt door verschillende ingredienten (meestal vlees, groenten en kruiden) in laagjes in de vorm te leggen en te laten stollen in de koelkast of in de oven. De terrinevorm zelf is vaak gemaakt van aardewerk of keramiek en heeft een lange, rechthoekige vorm met een deksel. Het is een veelgebruikt item in de Franse keuken.
 

Hoe werkt een zummo sinaasappelpers?

Een zummo sinaasappelpers is een apparaat dat is ontworpen om het sap van sinaasappels te persen. Het apparaat bestaat meestal uit een ronde opening waar de sinaasappel in wordt geplaatst, en een persmechanisme dat het sap uit de sinaasappel perst en in een opvangbakje laat lopen. De sinaasappel wordt gepeld en in partjes gesneden voordat het in de opening van de pers wordt geplaatst. Wanneer de pers wordt geactiveerd, worden de partjes sinaasappel samengedrukt en wordt het sap in het opvangbakje geperst. De schil en zaadjes blijven achter in de pers en worden niet meegenomen in het opgevangen sap. Het resultaat is vers, gezond sinaasappelsap dat direct gedronken kan worden.
 

Hoe werkt een speedoven

Een speedoven is een soort combi-oven die is ontworpen om snel en efficiënt te koken. De oven maakt gebruik van verschillende kooktechnieken, zoals conventioneel koken, grillen, stoom en magnetron, om maaltijden snel en gelijkmatig te bereiden. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een kip in een speedoven kunt koken en braden tegelijkertijd, waardoor de maaltijd sneller klaar is dan wanneer je dezelfde kip alleen in de oven of alleen op de grill zou bereiden.
 
 
 

Heeft u een vraag, leaseaanvraag, wilt u dat wij u bellen óf heeft u elders een offerte ontvangen en wilt u een second opinion?
Vult u dan a.u.b. onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.