Electrolux Libero mini combisteamer oven - 240913
Merk | Electrolux Professional |
Artikelnummer | 240913 |
Garantie | Ja |
Levertijd | Ca. 1-3 werkdagen |
Op voorraad | Bel voor informatie |
- Gratis verzending v.a. € 150,-
- Minimaal 1 jaar garantie op ieder nieuw product
- Veilig betalen via uw eigen bank
(€ 2.430,89 incl. BTW)
Omschrijving
MINI COMBI OVEN, 3x 1/2GN, elektrisch, 4 kookfuncties: stomen, lage temperatuur stomen, convectie en convectie/stoom, inclusief: rvs rooster 1/2GN, aluminium vlakke bakplaat 1/2GN, rvs ovenpan 1/2-40GN, rvs ovenpan 1/2-65GN, geperforeerde rvs ovenpan 1/2-40GN.
-
Eigen waterreservoir en lekbak waarvoor geen aan en afvoer voor vereist is.
- Regenereren van gekoelde producten in lage temperatuur stoom, zonder verlies van versheid of uitdroging.
- De convectie oven met geforceerde luchtcirculatie maakt bereiding op een lagere temperatuur mogelijk met een egaal resultaat over de drie roosters.
- Delicate producten, zoals bijvoorbeeld vis, behouden hun smaak en textuur door ze te bereiden in de gematigde warmte van lage temperatuur stoom.
- Bereid groenten in maximale stoom, zonder verlies van vitaminen of smaak.
- De combinatie van stoom en hete lucht zorgt voor vochtige hitte dat braadverlies beperkt en toch voor kleuring zorgt.
- Geleiderrek, verwijderbaar zonder gereedschap, geschikt voor 3 stuks 1/2 GN platen of roosters.
- Standaard worden de volgende 1/2 GN accessoires meegeleverd: 1 aluminium bakplaat, 1 roestvrijstalen geperforeerde bak, 2 roestvrijstalen dichte bakken en 1 roestvrijstalen rooster.
-
Roestvrijstalen ovenruimte met afgeronde hoeken.
BEREIDINGSFUNCTIES
Stoom
De stoom temperatuur is boven de 98 °C. Deze snelle bereidingsmethode is geschikt voor de meeste producten die in water gekookt kunnen worden. Het voedsel behoudt zijn vitaminen en tevens zijn vorm en kleur. Deze methode wordt met name gebruikt voor groenten en aardappelen. Stomen kan in dichte containers, maar voorkeur hebben geperforeerde containers.
Lage temperatuur stoom
De stoom temperatuur is circa 85 °C. Lage temperatuur stoom is een combinatie van hoge luchtvochtigheid en nauwkeurige temperatuur beheersing. Deze methode beschermd de gerechten, met conservering van de mineralen en vitaminen en tevens de smaak, vorm en kleur. Lage temperatuur stomen betekend langzaam en gelijkmatig bereiden. Gewichtsverlies wordt tot een minimum beperkt. Deze methode is perfect voor vis en paté, regeneratie van vlees gerechten en vacuüm verpakte producten (sous-vide).
Combi bereiding van hete lucht-stoom
De combinatie van hete lucht en stoom is een doordachte bereidingsmethode. De hogere luchtvochtigheid geeft een delicate verwarming en een sappig braad resultaat. De intensiteit van de hete lucht en de warmtegeleiding door de stoom sluiten de buitenkant van de gerechten sneller, waardoor de sappen in het vlees blijven met weinig gewichtsverlies.
Hete lucht (convectie)
Deze methode is geschikt voor bakken en braden. Het kan onder andere gebruikt worden voor visfilets en klein vlees, paté, aardappel gerechten, gratins, cakes en koekjes.
Afkoel functie
Deze functie wordt toegepast wanneer men wil wisselen van een bereidingsmethode met hoge temperatuur (hete lucht of combi) naar een methode met lage temperatuur (stoom). Hierbij wordt alleen de ventilator in werking gezet en niet de verwarmingselementen. De oven temperatuur daalt snel tot een geschikte temperatuur voor warmte gevoelige producten (groenten of vis). De oven ventilatie opening moet volledig open staan. Voor een nog sneller afkoelproces kan men bij deze functie de deur open laten.
Specificaties
Afmeting bxdxh: | 352x548x466 |
Capaciteit: | 3x 1/2GN |
Aansluitwaarde: | 2.15kW |
Aansluitspanning: | 230V Stekker type CE-SCHUKO |